До 20 дни става ясно дали ще има коледни добавки за пенсионерите


До 20 дни става ясно дали ще има коледни добавки за пенсионерите
Снимка: БГНЕС

2730

До двайсетина дни ще бъде обявено дали ще има коледни добавки за пенсионерите. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Той посочи, че до голяма степен това зависи от изпълнението на държавния бюджет. Калфин, който е председател на Надзорния съвет на НОИ откри ново архивохранилище на Обединения осигурителен архив на НОИ в село Невестино, предаде Дарик.

Министърът заяви, че Надзорният съвет на НОИ започва с първата стъпка за гледане и приемане на бюджета на осигурителния институт и този на държавното обществено осигуряване и посочи, че това, което се предлага е догодина да се запази Швейцарското правило. Калфин каза, че на база прогнозната инфлация и средния осигурителен доход, следващата година вероятно ще има увеличения за пенсиите.

"За хората е важно с какъв процент ще се увеличат техните пенсии - това ще бъде по Швейцарското правило, което и до момента работи. Мисля, че ще бъде малко по-високо, отколкото тази година, това показват числата" каза Калфин.

Вицепремиерът каза още, че "ако се отдели подобен ресурс от около 50 милиона за добавки, то бихме могли да търсим малко увеличаване на тавана на пенсията, която се взима. Според мене е по-добре повече хора да получат коледните добавки. Нека да изчислим точно на колко средства ще можем да разчитаме", посочи Калфин.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички