Дончев нямал особено желание да става социален министър


Дончев нямал особено желание да става социален министър
Снимка: БГНЕС

4645

Томислав Дончев не е бил много доволен от номинацията си за нов социален министър. Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред репортер на Actualno.com.

На въпрос кой друг може да бъде социален министър, Цветанов посочи имената на Тотю Младенов, който беше министър на труда и социалната политика в първия кабинет на Бойко Борисов и на зам.-председателя на Социалната комисия в парламента Светлана Ангелова Найденова. Кандидатура на Найденова обаче е по-малко вероятна, защото тя си вършела добре работата в Народното събрание, по думите на бившия вицепремиер. Всичко е въпрос на разговори, те продължават, добави Цветанов.

По-рано днес тръгнаха първите слухове, че Дончев в крайна сметка няма да замести подалия оставка Ивайло Калфин на поста социален министър. Калфин си тръгна заради де факто решение на АБВ, което трябва да бъде официализирано, включително с мотиви, на конгреса на партията на 15 май.

Досега мотивът, който изказа зам.-председателят на АБВ Румен Петков, е липсата на покана към партията да участва в лидерската среща на управляващите формации относно президентското вето на Изборния кодекс и изборните права на българите в чужбина.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички