Фирми дължат заплати в размер на 3 млн. лв. на свои служители


Фирми дължат заплати в размер на 3 млн. лв. на свои служители
Снимка: Thinkstock/ Guliver

2425

Фирми дължат заплати в размер на 3 млн. лева на свои служители от началот на годината до сега. Това е установила проверка на Инспекцията по труда.

Първоначално задълженията на фирмите към служители им са били в размер на 12 милиона лева, но след намесата на инспекцията за били изплатени 9 милиона от тях . това обаче са само сумите, които са отчетени при действащите фирми. Няма как да се установи каква е сумата на неизплатените възнаграждения на служителите от фалирали предприятия.

Според отчета на инспекцията за изминалата 2015 година неизплатените навреме заплати са за близо 20 млн. лева, а изплатените за 2015 г. благодарение на инспекторите са 24 млн. лв., пише в. "Сега". От министерството на труда съобщиха, че само във Варна са платени около 1 милиона от началото на годината.

Проблемът с незаплащане на труда е много сериозен по българските черноморски курорти. Резултатите от мащабните проверки, които все още текат по черноморието, показват че най-често констатираните нарушения са неспазване на работното време и незаплащане на нощния труд.

Проверките на Инспекцията по труда показват още, че е намалял броят на хората, работещи без трудов договор, както и на непълнолетните, които работят без разрешение за работа. Общо инспектираните обекти са 25 хиляди.

 

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички