Инспекцията по труда се самосезира за неизплатени заплати в телевизия BiT


Инспекцията по труда се самосезира за неизплатени заплати в телевизия BiT
Снимка: iStock/Guliver

2397

Инспекцията по труда се е самосезирала във връзка със забавени възнаграждения на служители от телевизия BiT (Би Ай Ти). Макар в институцията да не се постъпвали сигнали, тя започва проверка след публикации в медиите по темата.

"При проверката, освен за неизплатени възнаграждения, ще се проверява и дали към момента на прехвърлянето на дружеството собствениците са имали задължения към работещите в телевизията. Това зависи от факта дали възнагражденията за януари са били дължими тогава. Ако се установи, че дружеството е прехвърлено в нарушение на закона – на базата на подадена от бившите собственици декларация с невярно съдържание за липса на задължения, ИА ГИТ ще се възползва от правомощията си да информира прокуратурата", съобщават от ГИТ.

Стартиралата като интернет телевизия BIT бе продадена в началото на годината. Преди тя беше собственост на братята Павел и Румен Вълневи, които са емигранти от дълги години и развиват основно логистичен бизнес в САЩ, но вече е притежание на продуцента Мирослав Янев.

Продажбата беше очаквана, тъй като за нея се говореше в медийните среди още откакто Сашо Диков стана програмен директор на BIT, а предишният такъв директор Ралица Ковачева напусна с горчиво послание. Слуховете, както обикновено при данни за голяма сделка в България, особено на медийния пазар, сочеха връзка към Делян Пеевски.

От края на 2010 г. Мирослав Янев е изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment, която е част Central European Media Enterprises (СМЕ).

 

 

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички