КРИБ се обяви против вдигането на осигуровките


КРИБ се обяви против вдигането на осигуровките
Снимка: БГНЕС

2119

КРИБ е против увеличението на осигуровки. Това заяви председателят на най-голямата работодателска организация КРИБ Кирил Домусчиев. 

Изказването му бе по повод предложението на вицепремиера Ивайло Калфин минималните осигурителни прагове във всички икономически дейности да се увеличават със 7,5 процента за 2016 г. Първоначалният вариант предвиждаше от увеличението да бъде изключен тютюневият бранш, но той отпадна, припомнят от КРИБ.

Предложението за вдигане на осигурителните прагове не е дискутирано с работодателите, заяви Домусчиев. Според него не може да се прави такова предложение без предварително обществено обсъждане.

"Имаме чувството, че г-н Калфин е назначен на работа в някой от синдикатите, щом като сам решава да вдига осигурителните прагове", допълни Домусчиев.

Председателят на КРИБ каза още, че работодателите ще исат предложението да бъде обсъдено публично с всички заинтересовани страни. Относно осигуровките в тютюневия бранш Домусчиев уточни, че в производството на цигари минималните заплати са в пъти по-високи от минималната за страната и вдигане на осигуровките там нямало да донесе повече приходи за бюджета.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички