Плащат на безработни, за да посещават курсове


Плащат на безработни, за да посещават курсове
Снимка: Gettyimages

7595

Над 150 курса за безработни започва да предлага Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ (ДП БГЦПО). Средствата са осигурени от Националния план за действие по заетостта за 2016 г. Заявки за участие в тях вече започнаха да се приемат, като курсовете ще продължат по график до края на годината, съобщиха от МТСП.

Всичките професионални обучения са насочени към безработни. За да могат да се включат в тях, безработните трябва да се регистрират в бюрото по труда по местоживеене. Курсовете ще се провеждат в пет центъра на ДП БГЦПО в страната - в градовете Плевен, Пазарджик, Стара Загора, Смолян и Царево.

По време на обучението си безработните ще получават стипендия за всеки учебен ден, в който са присъствали. Онези, които не живеят в града, в който се провежда курсът, ще получат безплатно настаняване, което включва и закуска. Освен това, програмата за обучение на безработни ще възстанови средствата за транспорт на участниците в нея.

Услугите, които предоставят центровете на ДП БГЦПО, са професионално ориентиране, обучение за придобиване на степен на професионална квалификация, обучение по част от професия, обучение за придобиване на ключови компетентности.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички