Протестиращите майки с писмо до майките на министри и депутати


Протестиращите майки с писмо до майките на министри и депутати
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

2294

Майките на деца с увреждания от протестната инициатива "Системата ни убива" изпратиха писмо до майките на министрите в правителството и до майките на народните представители в парламента.

"Където и да сте. Там горе или тук долу, все поглеждате към децата си. Все се тревожите за тях. Сигурни сме. Знаем, че ги обичате, каквото и да казват за тях хората. Другите не ги обичат много, защото са политици, а те не са харесвани много. Но Вие ги обичате, защото сте майки и винаги ще бъдете такива за тях", пишат майките на деца с увреждания, които над 120 дни протестират под различни форми с искания към държавата за радикални промени в социалната система.

"Това е доживотна любов, а за нас освен обич, е и доживотна присъда. Защото и нас не ни харесват много... и децата ни не харесват. Говорете им, където и да сте, че са хора. Вие сте ги направили такива с грижи и любов. Утре няма да са политици и ще настояват да останат хора и Вие ще искате това", споделят майките в емоционалното си отворено писмо.

"Ние просто искаме да знаят, че и ние обичаме, и ние отглеждаме човеци, и ние искаме да сме хора. Днес, а не някога, защото нашият мандат няма край. Той е завинаги", завършва обръщението на майките на деца с увреждания към майките на министрите и депутатите.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички