Работих в комфортна среда, заяви Калфин след оставката


Работих в комфортна среда, заяви Калфин след оставката
Снимка: БГНЕС

2641

В АБВ не един път са посочвани сектори като отбраната, социалната политика, енергийната политика, в които има проблеми. В същото време аз, няма какво да крия, работих в комфортна среда. Това заяви подалият оставка като вицепремиер и социален министър Ивайло Калфин. Бившият вицепремиер заяви, че в министерството не е работил на политически принцип. „Всички зам.-министри бяха експерти”, каза той и благодари на всички в министерството.

България трябва да използва своите ресурси, които има на територията си, подчерта Калфин. Важното за България е да бъде транзитна страна на руски газ. Не става дума за нашето потребление, а за потребление на страните от ЕС, уточни той.

Това беше решение на НС на АБВ – да предложи в неделя (15 май) на конгреса да изляза от правителството. Още откакто участваме в правителството имаше много мнения, че там няма да можем да провеждаме политиките, които ние подкрепяме, обясни Калфин пред БНТ. 

Ние се опитахме да направим европейски модел на коалиция, в която няма управляващи и опозиция, коментира министърът в оставка. „Това, което се случи в БСП, дава възможност да се мисли за общи действия, но това е двустранен процес”, смята Калфин, като признава, че бил изненадан от решението на БСП за нов лидер.

За превъоръжаването на армията Калфин твърди, че „движение има, но в планирането”. Има много проблеми в армията, които трябва да се решават дългосрочно, но в момента не виждаме нищо. Виждаме какво става около нас. Това, което трябва да се случи е да се осигури сигурността на страната.”

Калфин подчерта, че вчера е благодарил на премиера Бойко Борисов за подкрепата, която е имал в негово лице като министър. Калфин благодари и на финансовия министър Владислав Горанов, с когото, по думите му, също е работил добре.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83853
  • GBP
    1
    2.2902
  • JPY
    100
    1.18867
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички