За 11-та поредна година служителите на AES България зарадваха деца от социално слаби семейства в община Гълъбово


 За 11-та поредна година служителите на AES България зарадваха деца от социално слаби семейства в община Гълъбово
Снимка: EVN

5212

За 11-та поредна година, в навечерието на коледните празници, служителите на AES България зарадваха деца от социално слаби семейства в община Гълъбово с топли дрехи и обувки. Инициативата, наречена „Дървото на ангелите“, е доброволческа и се финансира със средства на хората в AES и подкрепата на компанията. През тази година нашите подаръци зарадваха 149 деца от Гълъбово.

„Дърво на ангелите“ има за цел да се подпомогнат децата от семейства с ниски доходи, като им осигури необходимите за зимата якета и ботуши. Общината в Гълъбово събира данните за нуждаещите се деца във възрастовата група от 1 до 7 клас и след консултация с учителите им определя нуждите на всяко дете.

Поради наложените мерки за ограничаване разпространението на пандемията от COVID-19, през 2020 година подаръците бяха раздадени по домовете на децата, за да се избегне събирането им на едно място.

„Подкрепата за общностите,  в които работим е сред основните приоритети на програма за корпоративна социална отговорност на AES България. Щастлив съм, че и през 2020 година успяхме да осигурим една по-топла Коледа за децата от Гълъбово“, заяви Оливие Маркет, президент на AES България.

Програмата за корпоративна социална отговорност на AES България за последните години е близо 15 милиона лева. С отделените средства се реализират различни програми и проекти с фокус върху три основни приоритета – образование, здравеопазване и инфраструктура.

За AES България

AES присъства от 2001 г. в България и е най-големият инвеститор в енергийния сектор за последните 30 години с вложения, надхвърлящи 3,2 млрд. лева. AES България е собственик на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на отпадъци от експлоатацията на централата край село Обручище, както и е мажоритарен собственик на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която е включена в списъка Fortune 500. Ние осигуряваме достъпна и устойчива енергия в 14 страни чрез разнообразен портфейл от разпределителни компании, както и чрез топлоелектрически централи и проекти за възобновяеми енергийни източници. Нашите служители са отдадени на идеята да постигат високи оперативни резултати и да отговарят на променящите се нужди от енергия в света. Приходите ни за 2019 г. са 10 милиарда долара, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда долара в общи активи.

За да научите повече, посетете www.aes.com. Последвайте AES в Twitter тук: @TheAESCorp.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички