ЗНАНИЕ+: Връзката между бизнеса и културните институции в България


ЗНАНИЕ+: Връзката между бизнеса и културните институции в България
Снимка: ЗНАНИЕ+

2577

Работодателите в България най-после имат реалната възможност да стимулират своите служители да посещават повече културни обекти, образователни курсове и дори да си купуват повече книги. Първата социална придобивка, която свързва бизнеса и културата в България, се нарича ЗНАНИЕ+ и вече активно работи с много български фирми и културни, образователни и развлекателни обекти у нас. По този начин се предоставя възможност българските работодатели да спомогнат служителите им да имат активно взаимодействие с културната среда. 

Досега в масовия случай във взаимоотношенията работодател – служител културата винаги е стояла малко по-встрани, давайки път на други необходими социални придобивки като допълнително здравно осигуряване, ваучери за храна, карти за фитнес и др. ЗНАНИЕ+ дава възможност и за откликване на културните и образователни нужди на работещите в България, покривайки един незает досега сегмент. До този момент не съществуваше подобна цялостна инициатива, която да дава възможност на работодателите да мотивират служителите си да се обогатяват културно и да се грижат за личностното си развитие.

Какво практически представлява ЗНАНИЕ+?

Връзката между работодател и служител се осъществява посредством специална карта, в която е събран преференциален достъп до все повече и повече културни, образователни и развлекателни институции. Нека навлезем в конкретика – чрез картата служителят получава различни отстъпки за театри, музеи, опера и балет, кина, различни видове образователни курсове, онлайн и офлайн книжарници, ескейп стаи, издателства, онлайн магазини, арт пространства, галерии и др. Картата може да бъде използвана неограничен брой пъти в рамките на периода, за който е активен абонаментът.

Картата не дава безплатен достъп, а отстъпка от цената на съответната институция, тъй като целта на ЗНАНИЕ+ е да помогне на притежателя на картата да заплаща по-малко за това, което го интересува, но едновременно с това да подпомогне съответната институция или обект, който ще бъде посетен. Допълнителен бонус за някои от включените обекти е, че не един, а двама души едновременно могат да се възползват от отстъпката на картата.

Как работодателят може да осигури на служителите си такава карта? 

Принципът е чрез фиксиран абонамент на повече от разумна цена, започваща от 8.50 лв без ДДС на месец. Засега услугата е активна само в рамките на София, но след края на летния сезон създателите му ще навлязат в другите големи градове на страната.

Неслучайно интересът към ЗНАНИЕ+ е много голям – тази инициатива за първи път дава реална възможност на работодателите в България да помогнат на служителите си да развият своите "меки умения", да повишат нивото на културата си и знанията си и респективно – да увеличат ползите за самата компания.

Пълна информация за инициативата можете да откриете ТУК.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички