5000 души напускат доброволно General Motors срещу обезщетения


5000 души напускат доброволно General Motors срещу обезщетения
Снимка: iStock

4823

Около 5000 служители на General Motors са приели да напуснат компанията срещу обезщетения, което ще помогне на автомобилостроителя да постигне целта си за съкращаване на разходите с 2 млрд. долара. Това заяви главният финансов директор Пол Якобсън, цитиран от Reuters.

Акциите на General Motors се понижиха с 2% в обедната търговия, въпреки че финансовият директор заяви, че търсенето на пикапи и високопроходими автомобили е останало стабилно в САЩ.

General Motors е увеличил цените в САЩ в последните 2 години, тъй като проблемите по веригите за доставки са повлияли на производството. Според Якобсън по-нататъшното увеличение на цените не е на дневен ред и автомобилостроителят трябва по-внимателно да съкращава разходите. Американски автомобилен концерн съкращава стотици работни места

„Целта на General Motors е да съкрати с 2 млрд. долара оперативните си разходи до края на 2024 г., като тази година се очаква да достигнат около 30 до 50% от общата сума. Отговорът на оповестената миналата година програма за доброволно напускане срещу обезщетения означава, че компанията е напът да постигне целта си през 2023 г.“, заяви Якобсън на пресконференция на Bank of America.

По думите му през първото тримесечие компанията ще се нуждае от 1 млрд. долара. General Motors предвиждаше разходи на стойност от 1,5 млрд. долара за съкращаването на персонала.

General Motors има възможност за получаване на субсидии за електрически превозни средства по Закона за намаляване на инфлацията заради инвестициите си в батерии, суровини и електрически автомобили в Северна Америка.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Toyota изпревари General Motors по продажби в САЩ

„General Motors“ стартира производство на електрически микробуси

Хиляди работници ще стачкуват в General Motors

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички