Австрия налага вечерен час на магазини и молове


Австрия налага вечерен час на магазини и молове
Снимка: iStock

5742

Австрия наложи нови ограничения в борбата с коронавируса. Магазините в страната вече ще работят до 19:00 часа, за да могат хората да се приберат у дома преди да настъпи вечерния час в 20:00. Мярката влиза в сила от полунощ в сряда, 11 ноември, съобщиха здравните власти, цитирани от в. Der Standard.

Намаленото работно време няма да важи за бензиностанции, магазини на летищата, авто- и жп гари с търговска площ до 80 кв. м.

Целта на ограниченията е пазаруването в магазините да приключи по-рано, като по този начин се намали движението на хората във вечерните и нощните часове. Така клиентите и обслужващият ги персонал ще имат възможност да стигнат до домовете си навреме преди вечерния час, въведен в страната. Здравните власти се надяват така да намалят и социалните контакти.

Австрия наложи втора блокада от 2 ноември до края на месеца, заедно с вечерен час от 20:00 до 6:00 сутринта. Хората нямат право да напускат домовете си, освен ако нямат основателна причина – по работа, по медицински причини, посещение при близък човек или разходка на домашния любимец.

Затворени са ресторанти и кафенета, както и кина, театри, концерти, музеи, изложби, фитнеси и всякакви развлекателни съоръжения. Отложени са всички публични събития, включително прочутите Коледни базари, а хотелите приемат само бизнес посетители. Единствено библиотеките имат право да работят.

Ски курортите са затворени. Откриването на ски зоните е отложено за декември. Фризьорските и козметични салони са отворени, магазините също работят, но трябва да осигурят пространство от 10 кв. метра за всеки клиент.

Полицейският час е в сила до 12 ноември, но ще бъде удължен с още 10 дни.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички