Борисов вече притежава "Левски", дори да не го желае


Борисов вече притежава "Левски", дори да не го желае
Снимка: БГНЕС

8805

Бойко Борисов е собственик на Левски, въпреки че премиерът отказа да приеме джиросаните му от Васил Божков акции. Сделката е едностранна и не се изисква съгласие на приемателя, обясниха експерти.

"Джирото е едностранна сделка и не се изисква съгласие на приемателя. Достатъчно е онзи, който прехвърля, да е съгласен и да оформи писмено волята си, както очевидно е станало това в случая, с прехвърлянето чрез джиро. Борисов е собственик, независимо че акциите физически не са при него.

Причината е, че сделката е едностранна, както завещанието, и не зависи от волята на онзи, на когото се прехвърлят акциите", това обясни и адвокат Грета Ганева пред "Дневник".

Според нея, "ако Борисов не иска акциите, ще трябва да ги върне или да ги прехвърли на друг. И при двата случая става с ново джиро. Освен това, за да прехвърли, ще трябва физически да приеме и акциите, защото на гърба на всяка ще трябва да положи подпис, както предполагам, че вече е сторено с подписа на досегашния собственик".

"Борисов на практика вече официално е собственик на Левски - заяви Татяна Дончева, която през последните дни също коментира темата с отбора. - Това, че не иска да пипне акциите, е смешно. Криенето в Министерския съвет не те прави по-малко собственик. Проблемите на Левски вече са сложени на бюрото му." Според нея Борисов като всеки друг гражданин има право да е собственик, но законът не му позволява да управлява клуба. "Сега той може да джироса акциите където иска", заяви Дончева.

Какво казаха други юристи по казуса чий е "Левски", четете тук.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички