„Ел Би Булгарикум“ намалява цените на млечните продукти във фирмените магазини


„Ел Би Булгарикум“ намалява цените на млечните продукти във фирмените магазини
Снимка: "Ел Би Булгарикум"

7616

Българският държавен производител на млечни продукти „Ел Би Булгарикум“ намалява цените на млечните продукти във фирмените си магазини. Това става ясно от съобщение на сайта на дружеството. Решението идва дни след обявената от властите акция срещу „спекулата“ в България.

Засега намалението важи само за фирмените магазини на компанията, а не за продуктите на марката, предлагани в търговската мрежа. „Ел Би Булгарикум“ има обекти, базирани в София и във Видин.

„Със заповед на изпълнителния директор Николай Маринов от 20 февруари 2023 г. цените на млеката са по-ниски с между 5 и 10%. Цените на кашкавала и сирената намаляват с над 30%“, пише на сайта на държавното предприятие. Сиренето удари рекордна цена - по-евтино е да ядем месо

„Наш приоритет като държавна компания е да сме близо до хората и да отговаряме на техните потребности. В днешната ситуация на инфлация ние намерихме начин да балансираме разходите си за производство така, че да предоставим на клиентите си нови, по-ниски цени на млечните продукти“, посочва Николай Маринов.

По закон у нас производителите не могат да продават под себестойност, следователно „Ел Би Булгарикум“ ще се лиши от 30% печалба от сиренето и кашкавала във фирмените магазини. 

В началото на февруари държавните органи започнаха масови проверки в страната на търговските вериги заради прекалено високите цени на много от хранителните стоки. По време на акцията се правят сравнения между печалбите на търговските вериги в последните месеци и за минали години, като по предварителни данни при някои са налице и свръхпечалби.

В началото на годината от компанията „Ел Би Булгарикум“ обяви, че планира да инвестира най-малко 5 млн. лева в разширяване на производствените си мощности и разширяване на пазарното си присъствие. Изпълнителният директор на компанията Николай Маринов заяви пред БТА в интервю, че компанията смята да открие между 6 и 20 нови магазина – в София, Видин, Благоевград и големи общински центрове в цялата страна, както и да разшири производствената си база във Видин.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Саудитска Арабия иска да построи най-голямата млечна ферма в България

Двете най-големи млечни компании у нас се обединяват

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички