Електроенергийната група Електрохолд открива първия си офис в Сливен


Електроенергийната група Електрохолд открива първия си офис в Сливен
Снимка: Електрохолд

5904

Електроенергийната група Електрохолд, част от най-големия публичен холдинг у нас – Еврохолд, откри нов офис в Сливен, където ще предлага услугите си на бизнеса и институциите в областта.

Офисът е първият на Електрохолд извън Западна България, където компанията доставя електроенергия на 3 млн. души, а дъщерната ЕРМ Запад поддържа най-голямата електроразпределителна мрежа у нас (с дължина над 58 000 км).

Помещението в Сливен е разположено непосредствено до офиса на застрахователното дружество Евроинс България АД, част от Евроинс Иншурънс Груп АД и Еврохолд. В новия офис ще се предлагат всички електроенергийни услуги, които дъщерните дружества Електрохолд Продажби и Електрохолд Трейд предоставят на корпоративни клиенти.

"Екипът ни в Сливен е добре познат на всички бизнес клиенти, граждани и институции в града и областта. През годините се утвърдихме като доверен и стабилен партньор в застрахователните услуги чрез Евроинс, което се потвърждава от удовлетворението на нашите лоялни клиенти. Сега добавяме към портфолиото ни и продажбата на електроенергия чрез Електрохолд. Бизнесът и институциите в областта могат да разчитат на нас като стабилен, доверен, прозрачен и почтен партньор не само на застрахователни услуги, но и в доставката на електроенергия", заяви Лъчезар Темелков, регионален търговски представител на Електрохолд.

Електрохолд планира да открие още нови офиси в Източна и Южна България. "Отварянето на нови представителства извън Западна България е част от стратегията ни за експанзия и постигане на синергия с мрежата на Евроинс. С разширяването на търговските ни представителства в Източна и Южна България ние ще предоставим повече и по-добри възможности и условия на бизнеса, ще гарантираме сигурни доставки на електроенергия, ще подобрим качеството на обслужването и ще увеличим конкуренцията на пазара", посочи Карел Крал, главен изпълнителен директор на групата. Eлектрохолд разкриха плановете си за България

Електрохолд България ЕООД

Електрохолд е водеща електроенергийна група в България с 40% дял в електроразпределението, доставяща електроенергия на 3 млн. души у нас. Компанията е правоприемник на ЧЕЗ България, след като през 2021 г. най-големият публичен холдинг в България – Еврохолд, придоби чрез дъщерната си Eastern European Electric Company (EEEC) бизнеса на чешката енергийна компания CEZ в страната. Групата Електрохолд включва Електроразпределителни мрежи Запад (ЕРМ Запад) – собственик и оператор на най-голямата електроразпределителна мрежа в страната, както и Електрохолд Продажби – най-големия доставчик на електроенергия за индивидуални клиенти на регулиран пазар, доставчик от последна инстанция и лицензиран търговец, доставящ ток на малки и средни предприятия на либерализиран пазар и Електрохолд Трейд – най-големия доставчик и търговец на едро на електроенергия за корпоративни клиенти на либерализиран пазар. ЧЕЗ България става Електрохолд

Eврохолд България АД

Еврохолд България АД е водеща финансова и енергийна група, оперираща в региона на Централна, Източна и Югоизточна Европа. Компанията развива бизнес в областта на дистрибуцията и доставките на електроенергия, застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите ѝ се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. Еврохолд е собственик на Евроинс Иншурънс Груп АД, една от големите застрахователни групи в региона. ЕИГ предоставя разнообразни застрахователни услуги, оперира в 13 държави, обслужва над 4 млн. клиенти и има над 3000 служители. През 2021 г. Еврохолд придоби чрез подхолдинга си Eastern European Electric Company B.V. дъщерните дружества на чешката държавна енергийна компания ЧЕЗ Груп в България, които имат над 3000 служители и обслужват почти 3 млн. потребители на територията на страната. Еврохолд очаква над 1 млрд. евро приходи от ЧЕЗ до 2025 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

ЕБВР отпуска на Еврохолд 60 млн. евро заем за покупката на ЧЕЗ

JP Morgan ще организира покупката на ЧЕЗ от Еврохолд

Еврохолд взема до 100 млн. евро от борсата, за да купи ЧЕЗ

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички