Финансовото представяне на Tesla се оказа изненада за милиарди


Финансовото представяне на Tesla се оказа изненада за милиарди
Снимка: Tesla

1808

Автомобилният гигант Tesla отчете скок на печалбата си за второто тримесечие, тъй като поредицата от намаления на цените доведе до рязко увеличение на продажбите на автомобили, предаде АФП.

Компанията за електромобили на Елон Мъск отчете печалба от 2,7 млрд. долара, което е с 20% повече спрямо предходната година. Приходите нараснаха с 47% до 24,9 млрд. долара - рекорд за компанията. Акциите на Tesla поскъпнаха с 0,4% до 292,40 долара в следборсовата търговия.

Макар че маржовете на печалбата спаднаха в сравнение с предходното тримесечие вследствие на намаленията на цените, резултатите все пак надхвърлиха прогнозите на анализаторите, пише БГНЕС.

С промяна на стратегията Мъск предприе многократни намаления на цените на превозните средства през 2023 г., като през април заяви пред инвеститорите, че компанията е "възприела становището, че стремежът към по-големи обеми и по-голям автопарк е правилният избор тук в сравнение с по-малък обем и по-висок марж". Този ход предизвика опасения сред някои инвеститори за значителен удар върху маржовете на печалба.

В събота Tesla представи от фабриката си в Тексас първия си cybertruck - футуристично сребристо превозно средство, което се очакваше с нетърпение. През последните седмици Мъск обяви и сътрудничество с други автомобилни гиганти, включително General Motors и Ford, за да открие възможност за използване на уважаваната мрежа за зареждане на електромобили на Tesla.

ОЩЕ: Tesla слезе от върха на най-печелившите автомобилни производители

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички