Компанията-майка на Google "избухна" с рекордни печалби


Компанията-майка на Google "избухна" с рекордни печалби
Снимка: Getty Images

3471

Технологичният гигант Alphabet значително надмина очакванията на пазара с нетна печалба от второто тримесечие от 18,5 милиарда долара, почти утроявайки миналогодишната, благодарение на икономическото възстановяване и бума в електронната търговия, се казва в изявление на компанията-майка на Google, цитирано от AFP. Alphabet вече се оценява на 1 трилион долара

Технологичната компания, номер едно в дигиталната реклама, е реализирала близо 62 милиарда долара приходи, по-специално благодарение на разходите на малки и големи фирми за комуникация в платформата YouTube, както и в търсачката на Google.

Особено се откроява видео платформата на калифорнийския гигант. Приходите на YouTube се покачиха с 83% за една година, до над 7 милиарда долара, близо до тези на Netflix. До края на годината YouTube ще има над 2 милиарда зрители по целия свят, според компанията eMarketer, или близо 64% от световната аудитория на онлайн видео съдържание.

Google пострада от въздействието на пандемията Covid-19 върху туристическите сектори преди половин година. Но с кампаниите за ваксинация, групата се възползва от най-доброто: успехът на онлайн търговията не отслабва въпреки облекчаването на ограниченията и пътуванията се възобновяват. Следователно приходите от реклама отново текат, предава БГНЕС.

"Наблюдава се нарастване на онлайн активността на много места по света и ние се гордеем, че нашите услуги са помогнали на толкова много потребители и фирми", казва шефът на групата Сундар Пичай. 

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички