Компанията майка на Tinder напуска Русия


Компанията майка на Tinder напуска Русия
Снимка: Getty Image

2154

Компанията майка на Tinder – Match Group, обяви, че ще напусне руския пазар до 30 юни, Като причина за това посочва нуждата от защита на човешките права. Тя е поредната западна фирма, която напуска Русия, откакто започна войната в Украйна миналата година, предава Reuters.

„Ангажирани сме със защитата на човешките права. Нашите брандове предприемат стъпки за ограничаване достъпа до техните услуги в Русия и ще завършат изтеглянето си от руския пазар до 30 юни 2023 г.“, обяви Match в годишния си доклад, публикуван в понеделник.

Много доставчици на дигитални услуги, със служители в Русия, като Spotify и Netflix, се оттеглиха скоро след войната в Украйна през февруари 2022 г.

Match, чиито брандове включват приложенията за запознанства Tinder, Hinge и PlentyOfFish, направи малко публични изявления за руския си бизнес до момента, но подчерта негативното влияние върху европейския си бизнес през март 2022 г.

Акционерът в Match – Friends Fiduciary, заяви, че Match е пример за другите за свързване на решението с рисковете за човешките права по отношение на украинците.

През септември Europol заяви, че приложенията за запознанства са сред онлайн платформите, с които се злоупотребява с цел трафик на хора, особено като се възползват от положението на украинските бежанци.

Джеф Пъркинс, изпълнителен директор на Friends Fiduciary, заяви за Reuters, че бизнес, който търгува с доверие, има добри причини да напусне Русия. „Не е добре за надеждна марка да продължава да работи в страна, в която държавният глава е обвинен от Международния наказателен съд“, посочва той.

Съдът издаде заповед за арест на 17 март срещу руския президент Владимир Путин, като го обвини във военно престъпление за незаконно депортиране на стотици деца от Украйна.

Москва отрича да е извършила военни престъпления, включително принудителни депортации на деца, и казва, че решението е безсмислено, тъй като Русия не е член на организацията.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Голяма модна компания отваря 100 магазина в Русия тази година

Mercedes продава активите си в Русия

Заводът на най-продаваната марка автомобили в Русия стана собственост на държавата

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички