Mercedes блокира достъпа на руските дилъри до своя софтуер


Mercedes блокира достъпа на руските дилъри до своя софтуер
Снимка: Mercedes-Benz

2670

Германският автомобилен концерн Mercedes-Benz Group AG напълно изключи руските дилъри от своя софтуер, предава в. „Известия“, като цитира пресслужбата на „МБ Рус“, местният дистрибутор на Mercedes.

Достъпът на дилърите в Русия до онлайн системите за поддръжка и отстраняване на проблеми при превозните средства е спрян от компанията. Тя изтъква, че тези ремонтна дейност ще се извършва на базата на „натрупания опит и знания“ на съответните служители.

Асоциацията „Руски автомобилни дилъри“ потвърди наличието на проблеми с достъпа до софтуера, като това засяга и други марки. От организацията добавят, че достъпът до системата на BMW също е бил ограничен. Липсата на такъв софтуер може да увеличи времето за ремонт и поддръжка и да създаде проблеми с актуализирането на новите превозни средства, предупреждават браншови експерти. Въпреки че има начини за заобикаляне на тези ограничения, шофьорите ще започнат да се обслужват по-често в неофициални сервизи и ще купуват по-прости от технологична гледна точка модели.

Autostat припомня, че през април „Автодом“, група от автомобилни дилъри, придоби всички руски активи на Mercedes, включително Mercedes-Benz Rus JSC (официален дистрибутор на Mercedes-Benz в Руската федерация), Mercedes-Benz Manufacturing Rus LLC (автомобилен завод в Московска област), Mercedes-Benz Bank Rus LLC, Mercedes-Benz Financial Services Rus LLC (лизингово дъщерно дружество) и Mercedes-Benz Capital Rus LLC.

Така „Автодом“ получи правото да извършва сервиз и поддръжка на автомобилите с марка Mercedes, които се продават в Русия, включително гаранционна и следгаранционна поддръжка.

Дилърската група се ангажира в най-скоро да обяви своя нов технологичен партньор и да сподели планове за възобновяване на производството в завода в покрайнините на Москва. Фабриката беше открита през 2019 г. с участието на руския президент Владимир Путин. В съоръжението, което се разглеждаше като ключово за достъпа до изгодни държавни поръчки, работят над 1000 души и се произвеждат седанът и SUV моделите от Е-Class. Оборудван с роботи и друга най-съвременна автоматизация, заводът може да произвежда 20 000 автомобила годишно.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Mercedes продава активите си в Русия

Mercedes внедрява ChatGPT в своя система

Срив в продажбите на нови коли в Русия

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82822
  • GBP
    1
    2.2865
  • JPY
    100
    1.18084
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички