Милиардерът Сорос предава контрола над своята империя на 37-годишния си син


Милиардерът Сорос предава контрола над своята империя на 37-годишния си син
Снимка: Getty Images

3390

Милиардерът Джордж Сорос предава контрола върху неговата огромна империя на своя син, съобщава говорител на финансиста в края на миналата седмица.

Говорителят потвърждава детайла от интервю на Сорос, публикувано в изданието The Wall Street Journal през уикенда, предава Reuters.

Джордж Сорос, 92-годишният хедж фонд мениджърът, подвизаващ се като филантроп и основен застъпник за редица либерални каузи и инициативи, е посочвал в миналото, че не иска контролът върху фондацията му Open Society Foundations (Отворено общество) да бъде поет от някое от неговите пет деца.

Но говорейки за решението си да предаде контрола върху фондацията и останалата част от своята империя на стойност 25 млрд. долара на 37-годишния си син, на име Алекс, Сорос посочва: „Той си го е заслужил.”

Също интервюиран от изданието, Алекс посочва, че той е „по-политически” настроен от баща си и има планове да продължи да дарява семейните пари на политически кандидати в САЩ от левия спектър.

Сорос: Трябва да победим Путин, за да спасим цивилизацията

Той казва пред The Wall Street Journal, че би разширил обхвата на приоритетите на фондацията като включи правата за гласуване и аборт, както и равенство между половете.

„Колкото и да ми се иска да премахнем парите от политиката, докато другата страна го прави, ние също ще трябва да го правим.”, казва Алекс.

Бордът на „Отворено общество” избра Алекс за негов председател през декември, като понастоящем Алекс управлява политическите активности като президент на комитета по политически действия на Сорос.

Фондацията насочва около 1.5 млрд. долара на година към организации, занимаващи се със защита на човешките права по света и помощ в изграждането на демократични общества, добавят от The Wall Street Journal.

Съд нареди сред "бащите" на COVID-19 Бил Гейтс, Сорос, Рокфелер

Американски милиардери искат да плащат по-високи данъци

Сорос започва кампания за нов референдум за Brexit

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички