Съд нареди сред "бащите" на COVID-19 Бил Гейтс, Сорос, Рокфелер


Съд нареди сред "бащите" на COVID-19 Бил Гейтс, Сорос, Рокфелер
Снимка: iStock/Guliver

7552

Апелативният съд на провинциите Чинча и Писко в южния перуански регион Ика обяви участието на "доминиращите световни престъпни елити" в създаването на новия тип пандемия от коронавирус. Членовете на съда направиха това изявление в едно от своите решения, копие от което беше публикувано на уебсайта на вестник Peru.21, предаде БГНЕС.

"Нито едно от световните правителства, нито едно физическо или юридическо лице, нито защитата на подсъдимия не могат да потвърдят, че епидемията има свойството "предсказуемост", освен по отношение на нейните създатели измежду (авторите) на новия световен ред, като Бил Гейтс, Сорос, Рокфелер и други, управляващи и насочващи я в условията на изключителна секретност от техните глобални корпорации, правейки прогнози до 2030 г.", се казва в документа от 21 декември.

Самото дело се отнася до обжалване от страна на защитата на лице, обвинено в тежко престъпление, срещу по-ранна присъда, според която срокът на превантивно задържане на подсъдимия е удължен.

Според адвокатите със своето решение съдиите са нарушили правото на клиента си на мотивирано решение и правото на съдебна защита. "Вместо съответните аргументи те представиха спекулативни твърдения", заяви адвокат Ренцо Риега пред местното радио RPP.

От началото на пандемията около 90,3 милиона души са заразени с коронавирус в света, над 1,9 милиона са починали. В Русия, според федералния оперативен щаб за борба с коронавируса, са регистрирани 3 425 269 случая на инфекция, 2 800 675 души са се възстановили, 62 273 са починали.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82056
  • GBP
    1
    2.27203
  • JPY
    100
    1.1701
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички