Скоро ще има нова пандемия, предрече Бил Гейтс


Скоро ще има нова пандемия, предрече Бил Гейтс
Снимка: Getty Images/Guliver

11415

Основателят на Microsoft Бил Гейтс прогнозира нова пандемия за човечеството. Милиардерът участва в подкаст с актрисата Рашида Джоунс и главния специалист по инфекциозни болести в САЩ Антъни Фаучи, в който обсъдиха пандемията от коронавирус и промените, предизвикани от COVID-19.

По време на разговора Джоунс го попита действително ли нова пандемия заплашва човечеството. "Да. И ще имаме късмет, ако това се случи след 20 години", казва Гейтс. Според него обаче съществува сценарий, при който това може да се случи много по-рано - след 3 години, предаде БГНЕС.

Независимо от това, както подчерта основателят на Microsoft, следващият път човечеството ще бъде по-подготвено за пандемия. Според него дотогава ще се появят добре разработени алгоритми, в съответствие с които ще се въвежда карантина и ще се подобрят системите за тестване на потенциалните носители на инфекция. "Следващият път няма да бъдем толкова глупави", заключи той.

По-рано Гейтс предупреди, че ситуацията с коронавируса може да се усложни през зимата. Според него в студения сезон хората прекарват повече време на закрито, уморяват се да вземат предпазни мерки и вирусът може да се размножава по-активно.

Милиардерът свързва отслабването на инфекцията с увеличаване на производството на ваксини срещу COVID-19 - след това, както отбелязва Гейтс, човечеството ще види "светлина в края на тунела".

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички