Новата ръководителка на Twitter смята да трансформира компанията по примера на Мъск


Новата ръководителка на Twitter смята да трансформира компанията по примера на Мъск
Снимка: Getty Images

1662

Новоназначената главна изпълнителна директорка на Twitter Линда Якарино обяви в туит в събота, че е вдъхновена от визията на собственика Илон Мъск да създаде по-светло бъдеще и е развълнувана да помогне за трансформирането на социалната мрежа, пише Reuters.

Якарино говори за първи път публично, откакто беше съобщено в четвъртък, че води разговори да бъде следващият главен изпълнителен директор на Twitter. Мъск, който в момента изпълнява тази длъжност, след като купи Twitter за 44 млрд. долара миналия октомври, обяви назначението в петък. Мъск се маха от директорското място в Туитър

„Отдавна съм вдъхновена от визията на Мъск да създаде по-светло бъдеще. Щастлива съм да помогна за внасянето на тази визия в Twitter и за цялостното трансформиране на този бизнес!“, написа Якарино.

Якарино, като рекламен директор на Comcast NBCUniversal няколко години полага усилия да модернизира рекламния бизнес на компанията, отбеляза, че е ангажирана с бъдещето на Twitter и че обратната връзка от потребителите е от жизненоважно значение за изграждането на Twitter 2.0.

 

 

Якарино ще застане начело на социалната мрежа, която цели да спре спада на приходите от реклама и е изправена пред много предизвикателства заедно с тежко дългово бреме.

Откакто Мъск придоби Twitter рекламодатели бягат от платформата, притеснени, че рекламите им може да се появят до неподходящо съдържание, след като компанията изгуби близо 80% от служителите си. По-рано тази година Мъск призна, че Twitter e отчел огромен спад на приходите от реклама.

Мъск заяви, че Якарино може да помогне за създаването на „приложение за всичко“, което да предлага разнообразие от услуги като peer-to-peer плащания, но изборът му на ветеран в рекламния бизнес е знак, че дигиталните реклами ще продължат да бъдат основен фокус на бизнеса.

Мъск отдавна твърди, че смята да намери нов лидер на Twitter. Той е и главен изпълнителен директор на производителя на електромобили Tesla, и заяви в петък, че след като Якарино стане новият ръководител на Twitter, ще може да посвети повече време на Tesla.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Съосновател на Twitter пуска конкурент на платформата

Бивши ръководители на Twitter ще съдят компанията

Край на безплатните сини отметки в Twitter

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички