Опашки за подаръци пред куриерските фирми


Опашки за подаръци пред куриерските фирми
Снимка: iStock

2963

Опашки за подаръци се извиха пред офисите на двeтe най-големи куриерски фирми в страната. 8 от 10 души в последните 10 дни преди Коледа изпращат или тепърва ще подготвят подаръци за близките си в други градове. В София опашките пред някои офиси стигат до улиците, тъй като заради COVID-19 вътре се допускат не повече от трима човека едновременно, а това допълнително поражда напрежение сред хората.

Служителите от куриерските фирми споделят, че не са виждали толкова интензивно изпращане и получаване на подаръци - пратки без наложен платеж и с платена от изпращача доставка. Това се дължи на факта, че много хора са избрали да не пътуват за празниците и да не посетят близките си в провинцията, заради притеснението да не би да са носители на коронавирус.

Самите хора, чакащи да изпратят колетите, споделят, че именно това е причината да ги изпращат по куриер. Според служителите се очаква в дните преди Коледа на 23 и 24 опашките да са километрични и предупреждават хората да избягват пиковете часове - сутрин около 9:00 и след 17:00 часа.

Потребители споделят във Facebook, че ще празнуват с близки и приятели Коледа и Нова година, само при положение, че всички гости се тестват. За целта всеки трябва да си закупи за своя сметка антигенен тест и да покаже резултата на другите. Такъв тест изискват дори и в най-тесния семеен кръг.

"Преди посещение на баби и дядовци е по-добре 7-10 дни изолация и още по-добре да сте го изкарали. Нашите празнични планове рязко се промениха след положителни тестове за антитела", споделя жена, коментирала поста в групата. Друга пък се шегува "На входа, когато дойдат у нас, ще ги тестваме".

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички