Промяна в ръководството на една от най-известните модни марки - Gucci


Промяна в ръководството на една от най-известните модни марки - Gucci
Снимка: Getty Images

1463

Групата Kering на френския милиардер Франсоа Пино, която управлява луксозни марки като Gucci, Saint Laurent, Bottega Veneta, Balenciaga, Alexander McQueen, Brioni, Boucheron и други, обяви промяна в ръководството на италианската модна къща Gucci, предаде АФП.

Марко Бизари, който е президент и главен изпълнителен директор на Gucci от 2015 г., ще напусне компанията от 23 септември. От Kering подчертават, че "след като е бил член на борда на директорите на Kering в продължение на 18 години, Марко Бизари е в основата на изключителния растеж на Gucci от 2015 г. насам и се е изявявал на други важни позиции в рамките на компаниите от групата Kering", пише БГНЕС.

ОЩЕ: ЕС започна да разследва Gucci

Управляващият директор на Kering Group Палу е назначен за нов президент и главен изпълнителен директор на Gucci "в преходен етап", за да "укрепи екипа на Gucci и да подготви неговата ръководна и организационна структура за по-нататъшно развитие в бъдеще". За да оглави Gucci, Палу ще напусне позицията си в борда на директорите на Kering и ще се премести в централата на Gucci в Милано.

Kering обяви, че Франческа Белетини, президент и главен изпълнителен директор на Yves Saint Laurent, в допълнение към настоящата си роля в модната къща, ще поеме отговорностите за развитието на марките в Kering Group като заместник главен изпълнителен директор на Kering Group. В допълнение към настоящите си отговорности в модната къща Франческа Белетини ще отговаря за развитието на марките в цялата група Kering.

ОЩЕ: Китай - следващата зависимост и проблем за луксозната индустрия

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички