Русия придоби завод на Bosch за антиблокиращи спирачки


Русия придоби завод на Bosch за антиблокиращи спирачки
Снимка: iStock

3268

Руския централен институт за изследване и развитие на автомобили и двигатели е придобил фабрика на германската технологична група Robert Bosch, произвеждаща антиблокиращи спирачки и други автомобилни системи, предава Reuters.

Това е поредният случай на придобиване на бивши активи на западни компании от НАМИ заради масовия отлив на чуждестранни инвеститори от руската автомобилна индустрия заради продължаващата война в Украйна.

Досега институтът е придобил срещу символични трансакции съоръжения на компании като Renault Group, Nissan Motor Co. и Toyota Motor Corp.

Цената на сделката за активите на Bosch не е разкрита, като се предполага, че става въпрос за сума като в предишните придобивки.

„Преди това компанията се занимаваше с производство на кормилни уредби, антиблокиращи спирачни системи и системи за електронна програма за стабилност“, посочват от НАМИ за съоръжението

От института добавят, че 107 служители, работили във фабриката в район на Самара, ще запазят работата си, като в момента НАМИ обсъжда с руското Министерство на индустрията и търговията възможността за рестартиране на производството от 2024 г.

Русия задължава компаниите от „неприятелските“ страни – наложили санкции на Русия – да получат одобрение от правителствена комисия за продажбата на всякакви руски активи. Чуждестранните инвеститори се страхуват, че страната може да прибегне до национализация на стратегически активи, след като бяха въведени ограниченията върху продажбите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Големи автомобилни компании напускат Русия без опция за обратно купуване на активите

Случи се: Volkswagen продаде активите си в Русия

Френски производител на гуми продава активите си в Русия

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички