Subway с двуцифрен ръст на приходите, но продължава да си търси купувач


Subway с двуцифрен ръст на приходите, но продължава да си търси купувач
Снимка: Britannica.com

1883

Веригата за бързо хранене Subway отчете двуцифрен ръст за първото тримесечие на приходите от продажби в обектите ѝ, отворени от поне година, като показа, че продължава с преобръщането на бизнеса си, докато си търси купувач, пише CNBC.

През февруари Subway потвърди, че е наела JPMorgan да я консултира за потенциална продажба. Според Wall Street Journal компанията търси оценка от поне 10 млрд. долара, а търгът е към втория си кръг. Главният изпълнителен директор на Subway Джон Чидси заяви пред Restaurant Business Online, че сделката се очаква да бъде завършена до края на май или началото на юни. Subway се продава за 10 млрд. долара: Кои са кандидатите да го купят?

Подобреното представяне на компанията може да ѝ помогне да постигне тази оценка. Subway заяви, че има ръст на трафика за първото тримесечие, макар ценовите увеличения и сравненията със същия период на 2022 г., когато имаше огнища на омикрон на COVID-19, също са помогнали за по-добрите резултати.

Глобалните приходи от продажби в обекти на Subway, отворени поне от година, са нараснали с 12,1%, а дигиталните приходи от продажби – с 11,4%. В Северна Америка приходите от продажби са скочили с 11,7%, а дигиталните приходи от продажби – с 21,2%.

Компанията не е длъжна да разкрива финансовите си резултати, защото е частна. Въпреки това започна периодично да дава информация за приходите си от продажби, докато се опитва да се върне на пътя към успеха.

Под ръководството на Чидси стратегията на Subway включва промени в менюто, обновяване на технологиите и мобилното приложение и подобряване на рентабилността. Изпълнителният директор също е отговорен да накара семействата на основателите на компанията да обмислят продажбата, пише Restaurant Business Online.

Фондацията на съоснователя на Subway Питър Бък, който почина през ноември 2021 г., обяви по-рано тази година, че той е оставил своите 50% собственост на организацията. Семейството на съоснователя Фред ДеЛука, който почина 6 години по-рано, притежава другата половина от компанията.

Subway има над 37 000 локации в над 100 държави. По-голямата част от ресторантите са в САЩ, въпреки че местният ѝ отпечатък се сви сериозно през последното десетилетие. Веригата беше засегната още повече от прочутия процес с бившия говорител Джаред Фогъл и смъртта на ДеЛука през 2015 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Subway се готви за продажба за 10 милиарда долара

Subway затвори стотици магазини, шефката на веригата напусна

Сабуей завладява родния пазар за бързо хранене

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички