Tesla намали цените и печалбата ѝ спадна


Tesla намали цените и печалбата ѝ спадна
Снимка: Getty Images/Guliver

2104

Tesla отчете спад в приходите си за първото тримесечие, предаде АФП. Намаляването на цените на електромобилите на Илон Мъск увеличи търсенето, но засегна маржовете на печалба.

Печалбата възлиза на 2,5 млрд. долара, което е с 24% по-малко от предходната година, при приходи от 23,3 млрд. долара, които са се увеличили с 24%.

Акциите на компаниите паднаха заради резултатите, които бяха в съответствие с очакванията на Уолстрийт за печалба на акция, но показаха по-нисък марж на печалбата от очакваното.

Изправена пред по-силната конкуренция на други производители на електромобили, Tesla предприе поредица от намаления на цените през 2023 г., последно през последните 24 часа на някои модели в САЩ. Инвеститорите, които са оптимистично настроени към стратегията на Tesla, виждат в намаленията на цените начин да увеличат пазарния си дял в момент, когато конкурентите също увеличават производството си на фона на натиска върху разходите.

Дружеството заяви, че маржовете на печалбата му са били намалени с "управляем темп" и посочи "уникална възможност за Tesla", сигнализирайки за предстоящи още намаления на цените. "Тъй като много производители на автомобили работят по предизвикателствата с икономическите показатели на единица продукция на своите програми за електрически превозни средства, ние се стремим да използваме позицията си на лидер в разходите", се казва в прессъобщението на Tesla, предаде БГНЕС.

В следборсовата търговия акциите паднаха с 3,8% до 173,70 долара.

ОЩЕ: Братът на Илон Мъск продаде акции на Tesla за 17 млн. долара

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички