Водка Smirnoff за втори път бяга от Русия


Водка Smirnoff за втори път бяга от Русия
Снимка: Pixabay

6617

Diageo, най-големият производител на спиртни напитки в света, съобщи, че се оттегля от Русия. Компанията произвежда 5 марки водка, включително и Smirnoff.

Първият производител и собственик на тази марка навремето е бил сред официалните доставчици на руския императорски двор и след Октомврийската революция от 1917 г. напуска родината си и започва да произвежда напитката зад граница.

Британската компания Diageo е притежател и производител на редица марки шотландско уиски като Johnnie Walker, Black & White, Vat 69, J&B, Bell’s White Horse, ликьор Baileys, ром Captain Morgan, бира Guinness и много други алкохолни напитки станали популярни в Русия след разпадането на СССР. Цената на войната: Руснаците се сбогуваха с вносния алкохол

"Нашият фокус ще остане върху подкрепата на нашите служители в региона и да им предоставим подобрени условия за съкращаване, като същевременно гарантираме, че спазваме местните разпоредби", казва говорител на Diageo в изявление, цитирано от световните агенции. Автомобилен гигант дава по 6 заплати на работниците си в Русия, ако напуснат

Чуждестранните компании, които искат да напуснат Русия заради войната в Украйна, са изправени пред перспективата през следващите седмици да бъде приет закон, който да позволи на Москва да конфискува активи и да налага наказателни санкции. Това мотивира някои фирми да ускорят напускането си.

Гигантът в спортните стоки Nike и софтуерният разработчик Cisco обявиха плановете си да напуснат миналата седмица. Вчера подобни планове разкри и френският производител на автомобилни гуми Michelin. Michelin също се отказва от бизнеса си в Русия

Все пак Diageo, който спря да доставя и продава стоки в Русия още през март, ще запази бизнес лиценз там, който изисква да останат определен брой служители, съобщава източник на Reuters. След като процесът на ликвидация приключи, Diageo ще има по-малко от 10 служители в Русия, казва източникът, пожелал анонимност.

Запасите от чуждестранен алкохол започнаха да намаляват в Русия, възпрепятствани от спиране на продажбите от големи западни фирми и прекъсвания на доставките, оставяйки руските потребители с ограничен избор и значително по-високи цени.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Heineken казва последно сбогом на Русия, губи стотици милиони

Санкциите върнаха Русия в социализма - липсват основни стоки

Русия остава без Coca Cola

Starbucks напуска Русия, затваря 130 обекта и съкращава 2000 души

След 170 години: Siemens напуска Русия, но ще плати висока цена

Гигантът Shell окончателно се сбогува с Русия

След 3 десетилетия: McDonald's продава ресторантите си в Русия

Гигантът Marriott напуска Русия, хотелите му обаче ще работят

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички