Затвориха нощните заведения в Испания и Италия


Затвориха нощните заведения в Испания и Италия
Снимка: Pixabay

5381

Две от най-тежко засегнатите държави от пандемията в Европа – Италия и Испания повторно затвориха нощните заведения. Причината са нарастващите случаи на коронавирусни инфекции, особено сред младите хора.

Испанските власти затвориха клубове и барове още през уикенда, след спешна среща на здравния министър Салвадор Иля с регионалните здравни власти. Курортите са новата фронтова линия на коронавируса

Министърът предупреди да не се събират повече от 10 души на едно място, а младите хора да не се срещат на открито, за да пият алкохол. В противен случай ги заплашват строги санкции. Забранява се и пушенето на публични места, когато не може да се спази безопасна дистанция.

Заведенията за хранене продължават да работят, но са длъжни да осигурят минимално безопасно разстояние от 1,5 метра между клиентите си. Разрешено е да бъдат заети максимум по 10 маси. При нужда регионалните здравни власти могат да наложат и по-строги ограничения, съобщава вестник El Pais.

Нощните барове и дискотеки, събитията на открито и плажните клубове затварят и в Италия и няма да работят до 7 септември, съобщи здравният министър Роберто Сперанца. Носенето на маски е задължително маски от 18:00 до 6:00 часа в районите близо до барове и ресторанти и на местата, където има голяма вероятност за събиране на хора, предаде Reuters.

Затягането на мерките на Апенините идва след съобщения за празненства, на които млади хора без предпазни маски са пренебрегнали указанията за социална дистанция.

"Не можем да потъпчем жертвите, които дадохме през последните месеци. Нашият приоритет трябва да бъде да отворим отново училищата при пълна безопасност през септември", каза Сперанца. Италия е в извънредно положение поне още 2 месеца.

Той призова младите хора да бъдат възможно най-внимателни и ги предупреди, че "ако заразят своите родители и своите баби и дядовци, има опасност да причинят истински вреди".

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички