Заведенията масово търсят сервитьори


Заведенията масово търсят сервитьори
Снимка: Getty Images

4578

Липса на бармани и сервитьори след цялостното отваряне на заведенията установиха управители и служители от столични заведения. Младо момче, което работи в ресторант на "Витошка", разказва пред вестник "Телеграф", че потокът от клиенти е голям и персоналът не стига.

Ако преди на човек са се падали по две маси за обслужване на клиенти, сега работата се е увеличила двойно. "Въпреки, че броят на местата е редуциран наполовина, има много клиенти, тъй като и хората искат да разнообразят. Много от колегите ми отидоха да работят в магазини, които са извън моловете, защото не можаха да издържат финансово, докато ресторантите бяха затворени", коментира той.

Според заповедта на здравното министерство заведенията отвориха само градините на 1 април. От 12 април вече могат да допускат клиенти и във вътрешната част. За да избегнат риск от заразяване, ресторантите, които разполагат с големи прозорци, ги бяха отворили, за да се опреснява въздуха.

Освен това със затоплянето на времето много малко от клиентите избираха маси вътре в заведенията и предпочитаха да ползват местата навън. За да отговорят на изискванията за работа, на входовете на ресторантите бяха поставени устройства или маси с диспенсър с дезинфектант. Освен това и във вътрешността на обектите бяха намалили броя на масите като на място, където е имало четири маси, сега са само две.

След разхлабването на мерките част от заведенията обаче останаха затворени заради липса на средства, с които да заредят със стока и да посрещнат клиенти, както и да си платят сметките. Такива има в Студентски град, както и в други квартали на София.

Някои от управителите на заведения пък смениха концепцията и останаха затворени за клиенти във вътрешната част на обекта и обслужваха само седящи навън. Въпреки пандемията и делничния ден заведенията в Студентски град бяха пълни с млади хора, които консумираха напитки в популярните барове и пушеха наргиле.

Други пък обсъждаха с приятели откъде да си купят дрехи за предстоящото отваряне и на нощните клубове. Оказа се, че младежите не са скучали по време на локдауна и много от тях са преминали разкрасителни процедури. Много от дамите бяха с поправки в устните, с изрисувани вежди и прически като за абитуриентски бал. Младежите пък заложиха на оформена брада и доста нови татуировки.

Още от Компании


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички