Чехи строят най-големия индустриален парк в Сърбия


Чехи строят най-големия индустриален парк в Сърбия
Снимка: CTP

6119

Чешкият инвеститор в недвижими имоти CTP подготвя поредна сериозна инвестиция на Балканите. Този път компанията планира да построи най-голямата логистична база в Сърбия. С 14 млрд. евро Сърбия ще развива икономика на бъдещето

За целта CTP е купила 275 декара земя (275 000 кв. м), където планира да изгради CTPark Belgrade Center, комплекс с над 130 000 кв. м отдаваема площ, съобщават от компанията, цитирани от SeeNews. Комплексът е на стратегическо място – разположен е недалеч от центъра на Белград и международното летище "Никола Тесла", както и близо до Нови Белград.

CTP ще започне строителството новите съоръжения през следващата година, като планира да са готови и да ги отдава под наем през първото тримесечие на 2023 г. Водещият сръбски онлайн търговец на потребителска електроника и дългосрочен наемател в CTPark Belgrade North – Tehnomanija вече е резервирал 50 000 кв. м в новия логистичен парк.

"Има огромно търсене на логистични имоти на сръбския пазар поради процъфтяващата електронна търговия и недостатъчното налично пространство. Над 80% от новия бизнес на CTP се извършва с нашите съществуващи 700 клиенти и няколко от тях вече са готови да се разширят", каза ръководителят на CTP за страната Влатко Джуричек.

Чeшĸaтa ĸoмпaния e cпeциaлизиpaнa в изгpaждaнeтo и yпpaвлeниeтo нa бизнec cъopъжeния зa вoдeщи мeждyнapoдни и мecтни ĸoмпaнии в Цeнтpaлнa и Изтoчнa Eвpoпa. Tя пpитeжaвa множество индустриални и лoгиcтични площи в Чexия, Cлoвaĸия, Уĸpaйнa, Унгapия, Cлoвeния и Πoлшa, Pyмъния и България.

В тези страни CTP е изградила, управлява и развива над 90 логистични и индустриални паркове. В Румъния компанията е лидер в сегмента на индустриалните имоти с над 1 млн. кв. м площи. CTP разполага с 5 логистични и индустриални парка в Сърбия с общо 355 000 кв. м отдаваема площ.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички