Continental инвестира 300 млн. евро в Румъния


Continental инвестира 300 млн. евро в Румъния
Снимка: Continental AG

5744

Германският производител на автомобилни части Continental е инвестирал 150 милиона евро през 2020 г. в Румъния и планира да вложи същата сума и през настоящата година.

Сред ключовите инвестиции за миналата година са нова офис сграда за центъра за научноизследователска и развойна дейност в Тимишоара и завършването на разширението на офис сградата в Яш, се казва в изявление на Continental, цитирано от SeeNews.

През 2020 г. компанията е инсталирала нова система за тригенерация във фабриката си за електронни компоненти в Тимишоара и е модернизирала оборудването в завода си за гуми в румънския град. Вложени са и средства в реновирането на нейните инженерингов център и фабрика за електронни компоненти в Сибиу, както и във фабриките ContiTech в Карей, Надаб и Тимишоара.

Continental има над 20 000 служители в инженерни центрове и производствени мощности в Румъния. Те работят в международни екипи върху ключовите тенденции в автомобилната индустрия: свързаност, автономно шофиране и електромобилност, като за целта използват изкуствен интелект и големи бази данни.

Всичките 5 подразделения на компанията са представени в Румъния. Continental има 7 производствени предприятия и 4 инженерни центъра в Тимишоара, Сибиу, Карей, Надаб, Брашов и Яш. Германската компания е партньор в две съвместни предприятия в Яш и Слатина и има център за разпространение на гуми в столицата Букурещ.

Continental има над 230 000 служители е четвъртият най-голям производител на гуми в света с десетки милиарди евро годишен оборот. Компанията произвежда още спирачни системи, вътрешна електроника, автомобилна безопасност, задвижващи механизми и компоненти на шасито, тахографи, гуми и други части за автомобилната и транспортната индустрия. Нейни клиенти са всички големи производители на автомобили, камиони и автобуси.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички