Датската верига за дома JYSK отваря още 15 магазина в Румъния


Датската верига за дома JYSK отваря още 15 магазина в Румъния
Снимка: JYSK Romania

3399

Датският търговец на мебели и стоки за дома JYSK ще продължи разрастването на бизнеса си в Румъния през 2023 година. Веригата планира да отвори поне 15 нови магазина в страната и да модернизира поне 13 от съществуващите обекти.

JYSK вече модернизира магазин в Брашов, Централна Румъния, и планира да обнови още 12 до месец август, обяви компанията в прессъобщение, цитирано от SeeNews. Магазинът в Брашов ще отвори отново на 9 февруари, а модернизацията има за цел да осигури по-уютна и домашна атмосфера, както и нова система за осветление, която трябва да намали потреблението на енергия от осветлението с 25%.

Първият нов магазин на JYSK в Румъния за тази година трябва да отвори врати до края на февруари в южния град Търговище. Предстои да последват 4 нови магазина в Деж, Ръдъуц и Къмпулунг Мусчел, където компанията все още няма свои обекти. Наред с големите градове, датската верига се насочва и към по-малките градчета, където няма други национални и международни търговци на дребно на мебели.

"Предизвикателство в процеса на разширяване е намирането на правилните пространства за концепцията за магазин на JYSK, която включва пространства от приблизително 1200 – 1250 кв. метра, подходящи за дейности на дребно", обяснява мениджърът по развитие на JYSK Румъния, Кристи Замфир. Датската верига ще продължи да отваря нови магазини в страната и след 2023 година.

Кои са JYSK

JYSK отвори първия си магазин в Дания през 1979 година и сега притежава над 3200 физически магазина и онлайн магазина в 48 държави. JYSK навлезе на румънския пазар през 2007 година и в момента има 125 магазина в цялата страна.

През 2021 г. JYSK Румъния реализира нетна печалба от 87,1 милиона леи (17,7 милиона евро) при оборот от 801,4 милиона леи (163,5 милиона евро), показват последните данни на финансовото министерство.

Две години преди Румъния датският търговец стъпи в България, откривайки първия си магазин в Пловдив. Днес веригата има близо 50 магазина (най-много са в София, Пловдив и Стара Загора) у нас, както и онлайн магазин, с общо над 700 служители в търговските обекти и дистрибуционния център. JYSK планира да продължи разширяването си като ежегодно отваря поне по 5 магазина в страната. JYSK разширява логистичната си база и отваря нови магазини в България

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички