Huawei сключи лицензионна сделка за 4G технологии с VW


Huawei сключи лицензионна сделка за 4G технологии с  VW
Снимка: Volkswagen

2876

Huawei сключи лицензионна сделка, която ще позволи използването на нейни 4G технологии в автомобили, произведени от Volkswagen Group, съобщи в сряда китайският технологичен гигант. Volkswagen строи 6 гигафабрики за батерии в Европа

Сделката е най-голямата досега в автомобилната индустрия, добави Huawei.

Това се случва, когато компанията се насочва агресивно към интелигентни превозни средства и други нови сектори, след като санкциите на САЩ нанесоха удар върху традиционното мрежово оборудване и бизнес линии на смартфони, предаде БГНЕС.

Huawei не предостави финансови условия или идентифициране на доставчика на VW, но заяви, че споразумението включва лиценз съгласно 4G патентите на Huawei, който обхваща автомобили на Volkswagen, оборудвани с безжична свързаност.

По-късно VW публикува изявление, в което се казва: „Приветстваме факта, че водеща компания за информационни комуникационни технологии е предоставила на един от нашите доставчици лиценз за стандартни основни патенти за мобилни комуникации. Това лицензиране във веригата на доставки е модел за това как все по-тясното сътрудничество между индустрията на мобилността и информационната и комуникационната индустрия може да успее".

Маркирайки Huawei като заплаха за сигурността, САЩ забраниха на компанията да оперира на огромния американски пазар, отрязаха я от глобалните вериги за доставки и притиснаха съюзниците си да забранят или премахнат съоръженията на Huawei от националните си телекомуникационни системи.

Huawei отрича обвиненията на Вашингтон и заяви, че САЩ никога не са предоставяли подкрепящи доказателства.

В отговор фирмата, най-големият доставчик на телекомуникационни мрежови съоръжения в света и бивш водещ доставчик на смартфони, се насочи към други бизнес сегменти за оцеляване.

Освен че доставя технологии на производители на интелигентни автомобили, той е заинтересован от преминаване към софтуерния сектор, както и към компютърни облаци за комуникация. Huawei пуска скоро операционната си система

Миналия месец Huawei също така пусна собствена мобилна операционна система, след като американските санкции забраниха да използва системата на Google за Android на своите смартфони.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички