Инвестиция за 120 млн. евро: Строят в Румъния мини гpaд c плoщ 10 000 ĸв. метра


Инвестиция за 120 млн. евро: Строят в Румъния мини гpaд c плoщ 10 000 ĸв. метра
Снимка: Facebook

3413

Иновативен и устойчив градски комплекс, който ще функционира като мини град, подготвят в Букурещ с инвестиция от 120 млн. евро. Румънската компания Forty Management вече започна работа по т.нар. Central District Lagoon City Bucharest. Той ще е първият по рода си в Централна и Източна Европа и чрез него за първи път в района ще навлезе патентованата технология Crystal Lagoons, разработена от чилийския биохимик и предприемач на недвижими имоти Фернандо Фишман.

Технологията позволява изграждането и поддръжката на икономични и енергийно ефективни големи басейни. Вече над 1100 проекта в различни етапи на изпълнение в над 60 държави са използвали технологията Crystal Lagoons.

Румънският предприемач е получил правата за проекта в Будапеща, Прага и Варшава, като инвестициите се оценяват на между 140-190 млн. евро за всяко място, в зависимост от нуждите, идентифицирани на пазарите, пише Romania Insider.

Удобствата ще включват хеликоптер, 3 ресторанта, 2 плажни бара, бистро от 430 кв. метра, което ще обслужва и плажната зона, бар, кафенета, частно кино, детска градина, 2 СПА центъра, услуги за съвместно споделяне на електромобили. Комплексът ще разкрие и 840 нови работни места.

Lagoon City в Букурещ ще бъде построен за година и ще е с площ 10 000 кв. метра, ще има 2 големи плажа и много други съоръжения. През зимата някои басейни ще се превръщат в ледена пързалка. Комплексът около плажовете ще включва 5-звезден хотел с 323 стаи, 401 апартамента само за отдаване под наем, 9200 кв. метра търговски площи, офис сграда с площ от 8500 кв. метра, както и още други съоръжения.

Комплексът представлява мини град, замислен и проектиран така, че неговите 2500 жители да не трябва да напускат границите му. Жителите няма да плащат разходи за поддръжка, защото комплексът се предвижда да е напълно неутрален по отношение на въглеродните емисии и устойчив.

Според приемача дългосрочните договори за наем, за 5, 7 и 15 години, ще запълнят празнината на пазара на наеми в Букурещ. По оценките на Forty Management инвестицията ще се възвърне за около 17 години. Според компанията първите жители ще са предимно чужденци.

„Lagoon City е първият смесен зелен проект за недвижими имоти в Централна Европа“, заяви Лучиан Азойцей, главен изпълнителен директор на Forty Management.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Компания прави най-високите жилищни кули в региона за 400 млн. евро

Френският гигант Accor отваря 50 хотела в Румъния

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82447
  • GBP
    1
    2.28285
  • JPY
    100
    1.17284
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички