Кoмпaнията "Марлин" с инвecтиция от 50 милиона лeвa в пристанище и складове за зърно до Силистра


Кoмпaнията "Марлин" с инвecтиция от 50 милиона лeвa в пристанище и складове за зърно до Силистра
Снимка: Община Силистра

15536

Българската компания "Марлин" ЕООД инвестира 50 милиона лева в изграждане на складова база за съхранение на зърно в Силистра, където е и базирана, и в услуги по складиране и съхраняване на товари. Това става ясно от съобщение на Община Силистра, според което дружеството е удостоено със Сертификат Клас А за инвестиция от Българска агенция за инвестиции.

Марин Калушев – представител на "Марлин" ЕООД гр. Силистра е връчил Сертификата на д-р Юлиян Найденов – кмет на Община Силистра.

Проектът включва още изграждане на силозна база с капацитетт от 200 000 тона и пристанищна инфраструктура, а също и пристанище с до 6 кейови места и с капацитет до 7000 тона на товарни и разтоварни дейности на денонощие.

При представяне на сертификата инвеститорът може да ползва мерки за насърчаване на инвестициите от ЗНИ. В случая държавата ще финансира изграждането на комуникации, водопреносна мрежа, част от техническата инфраструктура.

"Марлин" ЕООД има одобрен генерален план като пристанище от МРРБ, МОСВ, МТС. Процесът на сертифициране на инвестиционни проекти съгласно ЗНИ се използва със система от насърчителни мерки за първоначални инвестиции в дълготрайни материални и нематериални активи и свързаните с тях нови работни места.

През 2020 година при обсъждането на Доклада за оценка на въздействието върху околната среда на обект: "Изграждане на пристанище за обществен транспорт с регионално значение "Порт Марлин" – гр. Силистра. стана ясно, че новото пристанище ще се намира на терена на "АДМ България трейдинг". Предвижда се пристанището да е мултифункционално и да се използва и за товаро-разтоварни дейности за широк спектър товари, които могат да се транспортират по река Дунав.

Тогава инвеститорът подчерта, че проектът няма да има негативно влияние върху екологията и водите на река Дунав, защото на мястото определено за строеж има кейова стена, а също и кладенец за промишлена вода.

Българска агенция за инвестиции удостои със Сертификат Клас А за инвестиция силистренското дружество с ограничена...

Публикувахте от Община Силистра в Четвъртък, 9 февруари 2023 г.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Изграждат нов завод за преработка на слънчоглед край Видин

България и Румъния заедно изграждат два ВЕЦ-а по Дунав

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички