По случай годишнината си: Българската компания "Оптикс" откри ново производство в Панагюрище


По случай годишнината си: Българската компания "Оптикс" откри ново производство в Панагюрище
Снимка: "Оптикс"

10053

Производителят на оптична техника "Оптикс" откри нова производствена база в Панагюрище и заяви, че това е "най-значимата инвестиция на компанията в града". Повод за нея е 25-годишния юбилей на компанията. Към момента размерът на инвестицията не е обявен.

Припомняме, че през 2022 година специализираната компания в производството на оптични изделия с военно и гражданско предназначение откри производствено-развоен център в Пловдив след инвестиция от 10 милиона лева. Тогава компанията разкри и 100 нови работни места, сред които за инженери в развойната дейност. "Оптикс" изнася продукция за 45 държави.

Най-значимата инвестиция на компанията в Панагюрище

"Оптикс" има производствени бази и в град Стрелча и село Попинци в община Панагюрище. Основните производствени и развойни мощности на компанията са в Панагюрище. Новата производствена сграда е разположена на мястото на бившето шивашко предприятие "Ритон-П".

По думите на изпълнителния директор на компанията Иван Чолаков въпреки трудностите екипът е успял с изпреварващи темпове да изгради високотехнологичното си оптично производство.

В момента предприятието разполага с над 150 000 кв. метра собствена земя и над 42 000 кв. метра застроена площ, съвременно оборудвана за целите на производството.

Мащабният инвестиционен обект е свързан и с дългосрочната стратегия на "Оптикс" за устойчиво развитие, а целите на компанията са да събере на едно място цялото оптично производство от различните технологични зони.

За своята 25-годишна история фирмата е водещ български и европейски производител на оптични, оптико-механични и оптико-електронни възли и изделия с военно и гражданско предназначение, като работи за над 45 пазара.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Високотехнологична компания отваря нов завод в Пловдив

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички