Телевизия "Европа" става Euronews България


Телевизия "Европа" става Euronews България
Снимка: euronews

5899

Европейският телевизионен канал за международни новини Euronews ще си партнира с българската телевизия „Европа” за статирането на нов канал у нас под името Euronews България, съобщиха компаниите на пресконференция, проведена днес в София, предава в. „Труд”. Телевизия „Европа” няма да сменя собственика си, но ще промени името си на Euronews България.

„Убеден съм в добрите неща, които тепърва предстоят за нашата телевизия като Euronews България”, посочи собственикът на телевизия „Европа” Добрин Иванов.

"Мисията ни е много проста - ние не сме тук, за да се позиционираме. Нашата цел е да наблюдаваме, какво става по света и да дадем възможност на хората сами да направят своята преценка", каза Майкъл Питърс, президент на Euronews.

Към новата българска телевизия ще бъде създаден редакционен борд, който ще се ръководи от Euronews. Сериозни кадрови промени в телевизия „Европа” не се очакват.

Наскоро Euronews обяви създаването на съвсем нов независим канал и в Румъния. Предстои да излезе в ефир и Euronews Сърбия, а през последните години заработиха канали на Euronews в Албания и Грузия.

Euronews е новинарска медия, базирана в Лион, Франция. Създадена е през 1993 г. с цел да представя новините от европейска перспектива. Медията има изградено тясно сътрудничество с Европейския съюз.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички