United Group придоби гръцкия телеком оператор Wind Hellas


United Group придоби гръцкия телеком оператор Wind Hellas
Снимка: United Group

3835

United Group, водещият доставчик на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, обяви, че е постигнато споразумение с Crystal Almond Holdings Limited за придобиването на гръцкия телеком оператор Wind Hellas – един от трите мобилни оператора в страната. "Юнайтед груп" спечели много от покупката на NOVA

Предлагащ мобилни, фиксирани, интернет и телевизионни услуги, Wind има общо 4,2 милиона потребители и генерира приходи от над 500 милиона евро годишно. 

Сделката ще позволи на United Group да комбинира Wind със съществуващия си гръцки оператор на платена телевизия – Nova, за да създаде силен интегриран оператор, който ще е втори в страната в предоставянето на широколентов интернет и телевизионни услуги, предаде БГНЕС. 

С атрактивна сфера на дейност и значителен потенциал за растеж, комбинацията Wind-Nova ще може да доставя по-добре интегрирани оферти, нови технологии и първокласно обслужване, увеличавайки стойността за гръцките потребители. 

Никос Статопулос, партньор в BC Partners и председател на United Group, каза: „Придобиването и интегрирането на силен местен телеком и медиен бизнес в нашата платформа е основна част от европейската стратегия за растеж на United Group. Гърция е ключов пазар за нас и с придобиването на Wind ще можем да създадем водещ интегриран оператор и да допринесем за развитието на гръцкия телекомуникационен сектор чрез инвестиции в мрежова инфраструктура, съдържание, технологии и иновативни продукти и услуги, ставайки водеща сила в цифровизацията на страната.” 

Изпълнителният директор на United Group Виктория Боклаг каза: „Сделката потвърждава дългосрочния ангажимент на United Group към гръцкия пазар. Wind, със своя силен мобилен бизнес, се вписва перфектно в експертизата на Nova и United Group относно медийни и фиксирани услуги. С Wind купуваме успешен бизнес, който ще ни позволи да засилим нашето присъствие и предлагане на клиенти в цяла Гърция.” 

Сделката подлежи на обичайните регулаторни одобрения и се очаква да бъде финализирана през 2022 г. 

В България United Group притежава телекомуникационния оператор Vivacom и най–голямата мултиплатформена медийна компания в страната - „Нова Броудкастинг Груп“. NOVA официално има нов собственик и нов шеф

Със седалище в Нидерландия, United Group е водещият телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Оперираща в осем държави, компанията има близо 11 млн. потребители и приблизително 14 500 служители, като генерира приблизително 2 милиарда евро годишни приходи. United Group има най-широкото мрежово покритие в региона и предлага на потребителите най-привлекателната селекция от телевизионно съдържание от цял свят. Значителните инвестиции в дигитална инфраструктура, съдържание и технологии гарантират най-високото качество на предлаганите продукти и услуги. От март 2019 г. мажоритарен собственик на United Group е BC Partners, една от най-големите глобални инвестиционни компании.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички