Vivacom продължава с придобиванията на пазара на интернет и ТВ


Vivacom продължава с придобиванията на пазара на интернет и ТВ
Снимка: VIVACOM

4492

Vivacom купува още четири компании в сферата на интернет услугите и телевизията, сочи съобщение за предстояща концентрация до Комисията за защита на конкуренцията.

Телекомът иска да придобие пряк едноличен контрол над „Нетуоркс-България“ ЕООД, „ТВН Дистрибуция България ЕООД“, „Телко Инфраструктури“ ЕООД и непряк контрол върху „Онлайн Директ“ ЕООД. И четирите компании са свързани помежду си. Едноличен собствек на капитала на първите три е Свилен Максимов, докато собственик на капитала на „Онлайн Директ“ е „Нетуоркс-България“, сочи справка в Търговския регистър. „Нетуоркс-България“, чието седалище се намира в град Русе, е един от най-големите доставчици на интернет и телевизия в Северна България, докато „Онлайн Директ“ оперира като доставчик на интернет в София.

Новината идва след като в края на април тази година Vivacom (търговската марка на БТК) финализира придобиването на 100% от капитала на доставчиците на фиксиран интернет и телевизия Net1, ComNet Sofia и N3.

Новите четири компании, които ще станат част от портфолиото на Vivacom, ако регулаторът даде зелена светлина, се занимават с доставка на фиксиран интернет и кабелна телевизия, създаване и излъчване на телевизионни програми и изграждане на мрежи.

Предмет на дейност на „Нетуоркс“ е доставка на информационни услуги по собствена или наета кабелна мрежа (фиксиран интернет и платена телевизия). Дейността на „Онлайн Директ“ преставлява предоставяне на фиксиран интернет и платена телевизия. Основната дейност на „ТВН Дистрибуция“ е създаване и излъчване на телевизионни програми. Дейността на "Телко Инфраструктури" е строителство на преносни и разпределителни електрически и далекосъобщителни мрежи.

Vivacom е собственост на компанията United Group. Групата притежава у нас "Нова Броудкастинг Груп", която включва 10 телевизионни канала, включително националната "Нова телевизия", четири радиостанции и най-голямата онлайн платформа у нас „Нетинфо”. В началото на годината стана ясно, че компанията е постигнала споразумение за придобиването и на вестникарската група „Телеграф”.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички