Запознайте се с Match'it: Дигиталната платформа на ОББ за сливания и придобивания


Запознайте се с Match'it: Дигиталната платформа на ОББ за сливания и придобивания
Снимка: ОББ

2922

В стремежa си към иновации, дигитализация и високи стандарти Обединена българска банка (ОББ), част от белгийската финансова група KBC, предлага на своите бизнес клиенти нова услуга в своето портфолио от продукти в инвестиционно банкиране, насочена към сделки по сливания и придобивания (M&A). Онлайн платформата ОББ Match’it дава възможност за бърза, лесна и конфиденциална среща на продавачи и купувачи, обмяна на информация между тях и намирането на подходящ партньор с цел осъществяване на M&A сделки.

ОББ Match’it представлява професионален, затворен за участниците, дигитален пазар с функционалности, отговарящи на нуждите на купувачите и продавачите на бизнеси, които гарантират техния интерес и дискретност в деловите взаимоотношения.

Дигиталната платформа е насочена към малки и средни по размер компании и фамилни бизнеси, които търсят решения при продажба или привличане на дялови инвеститори за развитие на своя бизнес, както и към инвеститори/купувачи, които търсят инвестиционни възможности или стратегически решения за своето развитие чрез придобивания.

Участниците в ОББ Match’it – продавачи на компании – получават възможност за бърз и достъпен начин на предлагане на бизнеса пред широк кръг инвеститори от България и Европа, в условията на пълна конфиденциалност, надеждност и контрол върху информацията. Експертите на ОББ съдействат както при представянето на компанията, така и при намирането на подходящ партньор за сделка, използвайки широката клиентска и партньорска мрежа на ОББ и KBC Груп.

Регистрираните инвеститори в платформата достигат до предложения за продажба на компании както от България, така и от други държави, в които платформата оперира.

"Новата услуга допълва съществуващите традиционни услуги на ОББ в областта на корпоративните финанси, включително сделки по сливания и придобивания, които до сега са били насочени предимно към големи компании, като се фокусира към нуждите на своите малки и средни корпоративни клиенти и фамилни бизнеси. ОББ предлага нови гарантирани кредити за малкия и среден бизнес

Българският бизнес има нужда от по-лесен достъп до местен и чуждестранен капитал, предназначен за частни инвестиции. С Match’it ОББ предоставя възможност на клиентите си да достигнат до голям брой фондове за дялови инвестиции, рисков капитал, както и до стратегически индивидуални инвеститори.", коментира старта на платформата Питър Рубен, главен изпълнителен директор на ОББ.

Като част от международна група ОББ предлага на своите клиенти цялостно обслужване в цикъла на сделки по сливания и придобивания – от стратегическото решение за покупка или продажба на бизнеси, през консултиране относно структуриране и финализиране на сделката, потенциално финансиране на придобиването и услуги при последващото управление на паричните средства. Комплексният подход към клиентите се допълва и с продуктите от ОББ Премиум банкиране, включващи професионални консултации за инвестиции на свободните средства на продавачите на компании.

Още от Инвестиции и сделки


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83233
  • GBP
    1
    2.2729
  • JPY
    100
    1.1837
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички