Бернар Арно назначи дъщеря си Делфин начело на Christian Dior


Бернар Арно назначи дъщеря си Делфин начело на Christian Dior
Снимка: Getty Images

4797

Бернар Арно, най-богатият човек в света, назначи дъщеря си Делфин начело на втората по големина марка в неговата империя за луксозни стоки LVMH – Dior, пише The Guardian.

73-годишният Арно е главен изпълнителен директор, председател и мажоритарен акционер на групата, която притежава редица бизнеси от висок клас и за луксозни стоки – Louis Vuitton, Tiffany, Givenchy и Moet Hennessy.

Той обяви, че най-голямата му дъщеря ще бъде главен изпълнителен директор и председател на Dior като част от промените в конгломерата за 382 млрд. евро.

Делфин Арно, която е изпълнителен вицепрезидент на Louis Vuitton и отговаря за дейностите, свързани с продуктите, ще заеме новата позиция от 1 февруари.

Тя се присъединява към семейния бизнес през 2000 г. след 2 години в консултантската фирма за управление McKinsey и следване в London School of Economics. Тя стана част от борда на LVMH през 2003 г. – като стана първата жена и най-младият член.

Назначението е завръщане към Dior, от която Арно е част от 2001 г., където започва да работи върху обувки, преди да се издигне до заместник генерален мениджър и да работи с тогавашния творчески директор Джон Галиано.

Миналия месец Бернар Арно назначи сина си Антоан за главен изпълнителен директор и председател на Christian Dior SE, холдинговата компания, контролираща 41% от капитала и 56% от правата на глас в групата LVMH.

И петте му деца сега заемат ръководни позиции във френската компания.

През декември Бернар Арно изпревари Илън Мъск и стана най-богатият човек в света със състояние, оценявано на 178 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg. Кой е Бернар Арно, новият най-богат човек в света?

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Кои са най-богатите хора в света за 2022 година?

Луксозна мегасделка: Louis Vuitton Moet Hennessy купува Tiffany

Forbes: Бернар Арно изпревари Джеф Безос по богатство

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички