Регионалният министър смени и ръководството на "Автомагистрали" ЕАД


Регионалният министър смени и ръководството на "Автомагистрали" ЕАД
Снимка: АПИ

3210

Служебният кабинет продължава с рокадите по върховете на ключови институции, като този път министърът на регионалното развитие Иван Шишков смени ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД.

Причината за уволненията е спреният строеж на участъци 1, 2 и 3 на АМ „Хемус“ и забавянето на ремонтите на тунелите „Витиня“ и „Ечемишка“. Служебното правителство смени ръководството на Държавен фонд "Земеделие"

От ръководството са отстранени Людмила Василева, Димитър Пенев и Георги Попов. На тяхно място са назначени инж. Иван Станчев, Ивелина Крушкова и Николай Едрев. Инж. Иван Станчев, който беше в борда на „Автомагистрали“ при предишния служебен кабинет, е назначен за изпълнителен директор. Гено Георгиев и Владимир Трифонов остават в Съвета на директорите.

Припомняме, че през януари тази година бившият министър Гроздан Караджов освободи двамата изпълнителни директори, сред които бе и инж. Иван Станчев (заедно с Десислава Христова). 

На 8 август стана ясно, че МРРБ ще изплати максимално бързо средства на работещите по големите инфраструктурни обекти, сред които именно АМ „Хемус“ 1, 2 и 3. Няколко дни по-късно Шишков заяви, че лот 1 трябва да бъде завършен през 2023 г., а лот 2 – година след това. Смениха почти цялото ръководство на "Булгаргаз"

Отделно Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) откри сериозни нарушения за изграждането на магистралата. Те бяха свързани с договор между Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД с предмет: „Доизграждане на АМ „Хемус“ в участъци 7, 8 и 9 на обща стойност 1 350 000 000 лв. без ДДС“. Сред основните констатации в доклада са, че той е сключен при завишени анализни цени в общ размер на 18 073 247, 48 лв. и така не са защитени финансовите интереси на организацията.

Припомняме, че освен това на 11 август Иван Шишков смени и ръководителя на АПИ, като Иво Иванов е новият председател на Управителния съвет. Служебният кабинет смени и ръководителя на пътната агенция

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: 

Уволниха Румен Спецов като шеф на НАП, Булгаргаз ли е причината?

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички