След само 3 месеца: Уволниха шефа на БДЖ Йордан Мирчев


След само 3 месеца: Уволниха шефа на БДЖ Йордан Мирчев
Снимка: iStock

8730

Йордан Мирчев е освободен от длъжността изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД. Решението е на транспортния министър Николай Събев, който махна 81-годишният професор точно 3 месеца, след като го назначи с обещания за грандиозни реформи.

Новината съобщи вестник "Банкеръ", а впоследствие беше потвърдена от източници на OFFNews. Все още няма официално съобщение от страна на Министерството на транспорта или БДЖ.

За изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" ще бъде назначен инж. Ангел Стоянов, който миналата седмица бе освободен от длъжността управител на БДЖ-Товарни превози.

Вълна от уволнения

В държавните железници цари пълен хаос, който допълнително се засили след идването на власт на новото правителство. Транспортният министър направи серия от смени в управлението на БДЖ и НКЖИ с неясен ефект.

В края на миналата година Събев уволни шефа на "БДЖ – Пътнически превози" Любен Нанов заради лошо управление на дружеството. Имаше съмнения сключване на неизгодни договори за ремонт на влакове. Промяната започва: Уволниха шефа на БДЖ

Само няколко дни на поста оцеля и наследникът на Нанов – Константин Азов. Причина за отстраняването му стана видео на заснежен коридор в пътнически вагон, качено в социалните мрежи. Влаковете у нас закъснели 4 710 пъти от началото на годината

Само преди 3 дни – в петък, 8 април, с протоколно решение бе освободен от Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" и Кирил Григоров, друг "специалист" доведен от Събев.

В рамките на 40 календарни дни Събев назначи Симеон Евтимов за председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ", а Любомир Сяров – за редови член на директорския борд, след което ги уволни.

По молба на Събев, само след около два месеца служба, премиерът Кирил Петков освободи от поста заместник-министър на транспорта и Илия Илиев.

Така само за 4 месеца държавните железници се превърнаха в "най-проветривото" място в България.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички