Стефана Здравкова е новият изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп


Стефана Здравкова е новият изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп
Снимка: Нова Броудкастинг Груп

9985

Най-голямата медийна група в България – Нова Броудкастинг Груп има нов шеф. Стефана Здравкова е назначена за главен изпълнителен директор на компанията и встъпва в длъжност от 13 май 2022 г., съобщават от американската компания United Group, която притежава медийната група.

Здравкова ще заеме мястото на Дирк Геркенс, който управляваше компанията от ноември 2021 г. Геркенс, който бивш шеф на германската RTL и има огромен опит в сферата на телевизията, ще се фокусира изцяло върху задълженията си като директор "Програмиране, продукция и рекламни продажби" на United Media, но остава председател на управителния съвет на Нова Броудкастинг Груп.

Припомняме, че United Group купи най-голямата българска медийна компания в началото на 2021 г. от братята Кирил и Георги Домусчиеви в сделка за няколкостотин милиона евро. Групата е основана и управлявана от сръбския милиардер Драган Шолак.

През последните 3 години Здравкова ръководеше онлайн бизнеса на медийната група - разнообразните интернет сайтове, обединени в компанията "Нет Инфо". Тя управляваше и дигиталната трансформация на цялата група, включително развитието на нови рекламни продукти и партньорства в продажбите.

Новият шеф на Нова Броудкастинг Груп има богат опит в областта на иновациите. Била е директор за България на eMAG от 2016 г. до края на 2018 г. Професионалната ѝ биография включва още мениджърски позиции в големи мултинационални компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe. Завършила е Софийската математическа гимназия и има магистърска степен по Международни икономически отношения от УНСС.

"Приветстваме Стефана в новата ѝ роля, отчитайки приноса ѝ досега за постигане на целите на компанията. Уверена съм, че в постоянно променящия се дигитален свят, експертизата на Стефана в тази сфера ще бъде ключова за бъдещото развитие на нашите медии, тъй като всички ние живеем в ерата на видео съдържанието, което широко се консумира на дигитални платформи.

В допълнение, нашият нов главен изпълнителен директор ще бъде базиран в София, което, заедно със стратегическото ѝ мислене и отличния опит в изпълнението на сложни и предизвикателни проекти, ще допринесе за дългосрочното планиране и постоянния растеж на компанията" – обяснява Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group.

"Щастлива съм да поема новата позиция и, заедно с екипа на Нова Броудкастинг Груп, да продължим и надградим фантастичната работа, благодарение на която ще запазим лидерската позиция на компанията в България" – казва Стефана Здравкова.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

"Юнайтед груп" спечели много от покупката на NOVA

 

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички