Технологичният директор на Nike изненадващо подава оставка


Технологичният директор на Nike изненадващо подава оставка
Снимка: iStock

2745

Технологичният директор Ратнакар Лаву на Nike изненадващо подаде оставка. Това се съобщава в имейл, изпратен до служителите и подписан от главния оперативен директор на Nike Анди Кемпиън, цитиран от Business Insider.

Причина за изненадващото напускане не се посочва. „Можем да потвърдим, че Ратнакар Лаву вече не е в Nike“, коментира компанията.

Оставката на Лаву се случва на фона на стремежа на компанията да се насочи към дигитална трансформация. Главният изпълнителен директор на Nike Джон Донахоу представи амбициозни технологични планове още през януари 2020 г. Те предвиждат основният бизнес на Nike да акцентира върху дигиталните продажби и компанията цели да стане по-фокусирана върху технологиите. На среща през февруари 2022 г. Лаву говори за тях. „Ще е нужно търпение. Знам, че в момента не изглежда, че нещата се променят достатъчно бързо“, заяви тогава той.

Според запознати вътрешни източници изтичането на таланти, включително изненадващата оставка, е заради упорития подход на Nike за връщане в офиса, недобро изпълнение на приоритетите, бързата промяна, липсата на ясна комуникация и преминаването към по-управленски стил.

Лаву се присъедини към Nike през юни 2019 г., като преди това е работил като технологичен изпълнителен директор за Kohl's.

През май 2022 г. Insider съобщи за изтекло вътрешно проучване на технологични служители на Nike, показващо недоволството на служителите.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

Изпълнителният директор на YouTube се оттегля

Nike се изтегля изцяло от Русия

Nike и още 200 обувни компании молят Тръмп да отмени китайските мита 

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83957
  • GBP
    1
    2.26558
  • JPY
    100
    1.18888
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички