Валентин Златев напусна Лукойл


Валентин Златев напусна Лукойл
Снимка: БГНЕС

8184

Бизнесменът Валентин Златев е излязъл окончателно от ръководството на "ЛУКойл България" и "ЛУКойл Нефтохим Бургас", съобщи bTV. Промяната в ръководството на компаниите е станалата през август, става ясно от справка в Търговския регистър.

От "ЛУКойл България" са потвърдили, че Златев се е оттеглил и от контролния съвет на търговската компания. Това слага края на цяла ера в бизнеса с преработката и търговията с горива у нас, след като Златев мина на заден план в управлението на двете фирми още миналата година. Колко е сивият сектор в горивата - четете тук

Валентин Златев бе управител на "ЛУКойл България" ЕООД от 2000 г. до 2019 г., когато управлението мина в ръцете на Булат Субаев. Тогава Златев пое ръководството на контролния съвет на компанията.

От "ЛУКойл България" са потвърдили, че сега той напуска и този пост. Златев от години би член и на надзорния съвет и на "ЛУКойл Нефтохим Бургас", като оттеглянето му е вписано на 10 август, тази година. На неговото мястото в бургаската рафинерия е назначен руснакът Андрей Тихонов.

Към този момент остава без отговор въпросът дали Златев е напуснал сам или е бил отстранен, бизнесменът не отговаря на телефонните позвънявания, изтъква bTV. От там припомнят, че по-рано през годината Златев бе разпитан от специализираната прокуратура, като така и не стана ясно по какво дело е давал обяснения.

По-рано през годината държавата задължи "ЛУКойл България" да си извади нови лицензи за всички петролни бази по нефтопровода от Бургас до София, след като се направи пълно отчитане на количествата.

Основните версии за разместванията в ръководствата на двете компании миналата година бяха вътрешна проверка след разкрития за спекулативни сделки с имоти и размествания на пазара на горива.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички