Виолета Комитова уволни директора на АПИ Апостол Минчев


Виолета Комитова уволни директора на АПИ Апостол Минчев
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

5167

Регионалният министър Виолета Комитова уволни председателя на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Апостол Минчев. Така той изкара само 53 дни на поста си, след като бе назначен в края на май.

Причината за освобождаването му е проявеното от него своеволие да спре всички строителни дейности на Агенцията. Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане, съобщават от МРРБ.

По този начин досегашният шеф на АПИ си е позволил да води политика, която е в разрез с политиката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Писмото за спиране на всички проекти, свързани с ремонти и реконструкция на републикански пътища на практика блокира дейността на фирмите.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова кани всички кметове и фирми, засегнати от писмото, подписано от г-н Минчев, на среща в министерството в петък – 23 юли, от 11:00 часа.

Апостол Минчев бе назначен за председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ в края на май. Той е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички