Внезапно си отиде Радосвет Радев


Внезапно си отиде Радосвет Радев
Снимка: Българска стопанска камара

17550

Едно от водещите лица в българския бизнес - председателят на Българската стопанска камара (БСК) Радосвет Радев е починал внезапно днес, съобщиха от работодателската организация. 61-годишният Радев ръководеше БСК от 2018 г., след кончината на дългогодишния ѝ председател Божидар Данев. Какво каза Радосвет Радев в Студио Actualno - четете тук

По информация на вестник "24 часа" Радев е починал внезапно в днешния ден близо до сградата на "Дарик радио" на столичния булевард "Дондуков".

"В това изключително трудно за нас време той пое риска и ангажимента да изведе Камарата от нелеката ситуация. Нещо повече, беше амбициран да я направи модерна, водеща бизнес организация. И работеше неуморно за това! Наложи му се да навлезе екстремно бързо в работата и го направи. Направи много компромиси с личното си време и ангажименти, в името на организацията", казват от БСК.

"За тези 3 години г-н Радев се превърна не просто в наш ръководител, но преди всичко беше наш приятел - човек, на когото можеш да се довериш, с когото можеш да споделиш идеи, от когото можеш да получиш подкрепа и разбиране", споделят бизнес организацията.

Радев е водеща фигура в средите на българския бизнес. Той е създател на първата частна радиостанция у нас – "Дарик Радио", една от най-авторитетните медии в българския радиоефир, която и работи до днес.

Бизнесменът е доведен баща на създателя и бивш шеф на дигиталната компания "Нетинфо" – Христо Христов, като двамата участваха в продажбата ѝ на "Нова броудкастинг груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви. 

Кой е Радосвет Радев?

Завършил е Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и е специализирал маркетинг и мениджмънт в САЩ.

Работил е последователно в Софийски градски съд и в Програма "Христо Ботев" на Българското национално радио.

През 1992 г. създава националното "Дарик радио". Основател е на най-големия приватизационен фонд "Доверие" и на приватизационен фонд "Албена инвест".

Изпълнителен директор на "Дарик холдинг", председател на Надзорния съвет на "Доверие - Обединен холдинг" АД и председател на Съвета на директорите на "Албена" АД.

Председател е на Съюза на българските национални електронни медии и е член на УС на Националния борд по туризъм и на Фондация "Буров".

От 1990 г. Радосвет Радев е член на УС на БСК и зам.-председател на камарата на обществени начала. На 19 юни 2018 г. е избран за изпълнителен председател на БСК, като наследява на поста Божидар Данев след неговата кончина. През 2018 г. Радосвет Радев е и ротационен председател на Асоциацията на организациите на българските работодатели, обединяваща национално представителните работодателски организации АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ.

Още от Мениджмънт


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.82549
  • GBP
    1
    2.2837
  • JPY
    100
    1.16398
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички